Járdánháza - Látnivalók
RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM: 
A templom az "Angyalok Királynéjának Születése" (Nata Regina Angelorum) címére áldották meg annak idején, s ma is Mária a védőszentje.
A Budapesti Tudomány Egyetem könyvtárában Hevenesi-féle kéziratgyűjtemény szerint Járdánházán 1696-ban már állt templom, mely az Egri Vármegyéhez tartozott, és Arló leányegyháza volt.
1851 -ben e templom épületmaradványait még fellelhetőek voltak.
1742 -ben emelték az újabb templomot a hívek adományaiból.
1847. április 11-én éjjel a templom és a település javai a tűz martalékává váltak.
1859. szeptember 2-án áldotta meg az újjáépült templomot az egri érsek. 
IV. BÉLA EMLÉKKÁPOLNA:
Szájhagyomány szerint 1241-ben a vesztett muhi csatából a tatárok elől menekülő IV. Béla király településünk határában pihent meg. Itt állíttatott egy járdánházi lakos Mária-tiszteltére emlékoszlopot, a hagyományok szerint azonban már korábban állt itt egy emlékkép esetleg egy kereszt.
1874-ben állíttatta fel Csomós Lajos az emlékkápolnát, ezt a tényt a kápolnán egy ma is látható kereszt alakú márványtábla őrzi, melyen a következő felirat szerepel: "A tatár futásból menekült IV. Béla király pihenő helyére épült emlékkápolna. 1874. Csomós Lajos által." Az emléket 1958-ban restaurálták. 1903-ban újabb restaurálásra került sor, melyet az egri Egyházmegyei Hatóság finanszírozott. Állagának megóvásáról jelenleg az Önkormányzat gondoskodik.
GYEPES-VÖLGYI KASTÉLYOK: 
A Gyepes-völgy a Tarnavidéki Tájvédelmi Körzet része, kedvelt kirándulóhely. A völgyben 2 kastély található. Az első 1918-ban épült, mely valóban kastély formájú. Ennek közvetlen közelében található egy turistaszálló, amely az év minden szakában fogad látogatókat, túrázni, vadászni vágyókat. A másodikat 1942-ben az Ózdi Kohászati Üzemek építtette, konferenciaház céljából, jelenleg az Arlói Erdészet üzemelteti Keserű-völgyi Vadászlak címen. De mivel ez a terület közigazgatásilag Arlóhoz tartozik majd a későbbiekben bővebben foglalkozom még vele.
Elérhetőségek: Telefon: +36 48/466-002 Email: titkarsag@jardanhaza.t-online.hu